38-Планинарски поход 20.04.2018

ПОКАНА                                           
ПОЧИТУВАНИ ПЛАНИНАРИ, ВЉУБЕНИЦИ ВО ПРИРОДАТА. 
Планинарски спортски клуб „БИСТРА“ при МВР- Скопје во деновите 20, 21 и 22 Април 2018 година го организира 38-от по ред Планинарски поход од Богомила преку планинарски дом Чеплес, врв Солунска Глава, планинарски дом Караџица до врв Крстовар, планинарски дом Даре Џамбаз на Водно - Скопје. Во таа чест Ве покануваме и Вие да земете учество на 38-миот Планинарски поход, со атрактивна патека која изобилува со многу бројни пејсажи и панорами,со следната програма: 
 
ПРОГРАМА : 
20 – Април – 2018 год. ( Петок ) - Собирање на планинарите во планинарскиот дом Чеплес; 
21 – Април – 2018 год. ( Сабота ) - Поаѓање од планинарски дом Чеплес во 06:00 часот и преку врв Солунска Глава 2540 м.н.в. пристигање во планинарски дом Караџица( во попладневните часови ,каде и ќе се преноќева); 
22 – Април - 2018 год. ( Недела ) - Поаѓање од планинарски дом Караџица во 05:30 часот и преку Марков манастир пристигање до планинарски дом Даре Џамбаз на врв Крстовар 1066 м.н.в. – Водно( во попладневните часови ) ; 
 
НАПОМЕНА:  
 Планинарите од планинарските друштва надвор од Скопје можат дирктно да пристигнат во планинарскиот дом Чеплес;
 Учесниците на походот треба да се добро психофизички подготвени и со себе ЗАДОЛЖИТЕЛНО да понесат КОМПЛЕТНА ЗИМСКА ОПРЕМА ( вклучувајќи и дерези ); 
 Секој учесник е должен да ги почитува правилата и насоките на организаторите и водичите, во спротивно сам е одговорен за несаканите последици.
 Наведената планинарска акција е организирана и движењето се одвива во група, предводена од организаторите и водичите.
 Организаторите и водичите имаат право да исклучат член, пред стартот на планинарската акција, доколку не ги исполнува наведените услови и/или не ја поседува соодветната планинарска опрема за предвидената планинарска акција.
 Секој учесник во групата може да биде исклучен поради недолично однесување.
 Организаторите и водичите ги задржуваат правото на термините и редоследот на акцијата во зависност од временските услови и останатите технички препреки.
 Секој учесник мора да има соодветна психофизичка подготвеност за искачувањето и учествува на сопствена одговорност.
  Петок, состанок по пристигнувањето со водачите и одговорните на групите, запознавање со програмата и отпочнување на походот-маратон;  Секој учесник на походот-маратон доаѓа и учествува на сопствена одговорност;
 Исхраната е од ранец; 
 По пристигнувањето во планинарскиот дом Даре Џамбаз на врв Водно ќе се одржи свечен ручек и на сите планинарски клубови и нивни претставници кои учествуваат на овој поход ќе им бидат доделени Признанија од ПСК Бистра  при МВР– Скопје;
 Поради малиот капацитет на планинарските домови ЗАДОЛЖИТЕЛНО ПРИЈАВУВАЊЕ со име и презиме од сите учесници, да ни достават клубовите до 17 Април 2018 год., на електронска пошта pskbistra@gmail.com , а најдобро на следните контакт телефони : 
 
Контакт телефони: 078/413-051 Коле Мајнов; 078/279-619 Анела Кочовска  .                                                                                                                                                                                                                                                                                   Здружение
                                                                                                                                                                    ПСК„Бистра “при МВР-Скопје                                                                                                                                                                                        Претседател                                                                                                                                                                                                             Коле Мајнов