Извештаи за реализирани акции

Скопска ЦГ 15.01.2017

ИЗВЕШТАЈ ОД СКОПСКА ЦРНА ГОРА - 15.01.2017

Во неделата на 15.01.2017 по претходен договор со планинарските групи одлучивме да се оди за Скопска Црна Гора а домаќин на движењето да биде ПСК Скопска Црна Гора од Скопје. Интересна прилика за дружене со планинари од друг клуб, размена на искуства и промоција на планинарството. Поголема група се упати до Сотирова колиба и до блискиот врв Пржар со 1626 мнв. Убавото време не почести со сончање на јануарското сонце и убава дружба пред, во и околу Сотировата колиба. Приликата ја користиме да се заблагодариме на домаќините од ПСК Скопска Црна Гора со желби за идна соработка на двата клуба.

Текст и фотографии: Искра Лазарова

Повеќе фотографии можете да погледнете тука.........Реализирани акции