Извештаи за реализирани акции

Пелистер-Крушево 13.05.2017

 

Известување
Пелистер-Крушево(дводневна)
На 13 Мај 2017 год.(сабота) членовите на ПСК,,Бистра  се приклучи на 28-от Традиционален марш во чест и слава на Димитар Илиевски-Мурато, првиот Македонец кој се искачи на највисокиот врв на Светот, Еверест. Традиционалниот Марш е во организација на Планинарскиот Спортски Клуб Пелистер.На акцијата учествуваа 26 планинари
ноќевање во манастирот св.Спас
недела-Крушево членовите се искачија на врвот Мусица,го разгледаа  Крушево, го посетија и Меморијалниот центар Тоше Проевски, за на крај ручек-манастир Зрце
водач на акцијата Коле Мајнов
турата е средно-тешка

 
 
 
фотографии
 
 

 

Реализирани акции