Извештаи за реализирани акции

Titov vrv 28.05,2017

ПЛАНИНАРСКИ ПОХОД НА ТИТОВ ВРВ


На ден 28.05.2017год.од сртана на Планинарски клуб Љуботен од Тетово беше организирано триесет и шестото традиционално искачување на Титов врв на кое беа поканети повеќе планинарски друштва од Македонија.
Планинарскиот спорски клуб Бистра од Скопје донесе одлука да учествува на споменатиот поход со 24 свои членови.
Похпдот почна од месноста Попова Шапка во 08часпт.Временските услови беа променливи со многу магловитост,ретки ни кратки сончеви просветлувања.Сите членови на Бистра успешно го искачија врвот од 2747м.и покрај студеното времеи слабата но подледена снежна покривка поготово прi крајот на искачувањето.
Повратокот беше по 17часот.


Како прилог ги приложувам следните фотографии :


Александар Медарски


Реализирани акции