Извештаи за реализирани акции

Кораб - Пројфелски Водoпад 04.06.2017

Извештај Кораб-Профелски водопад

Во неделата  од 9 члена на чело со Сара беше реализирана оваа акција од членовите на ПСК,,Бистра,,.

Корапскиот водопад (Пројфелски водопад) — водопад во горниот тек на Длабока Река на планината Кораб. Се јавува во пролетните месеци од топењето на снегот на источната страна на врвот Мал Кораб. Во зависност сезоната и водостојот на изворот, водопадот варира во висина и интензитет.

Горната точка на водопадот се наоѓа на надморска височина од околу 2.050 м, а долната е на надморска висина од околу 1.950 м. 

Иако Акцијата спаѓа во категоријата средно-тешки планинарски тури и имаше најава на лошо време проследено со дожд, акцијата беше успешно реализирана со посебни чувства и емоции. 

фотографија Соња и Зоки

 

повеќе фотографии


Реализирани акции