Извештаи за реализирани акции

Меденица 27.01.2018

Mеденица 2163мнв 27.01.2018 год.

5-дневна акција на 6 члена на ПСК Бистра при МВР, која започна во четвртоко тна 25.01.2018 год од с.Јанче каде го започнаа искачувањето до Галичник. Во петокот по договор Меденица меѓутоа 6-члената екипа стигн до месноста Говедарник, но затоа во саботата на 27.08.2018 год го искачија врвот Меденица без голем напор, по прекрасни временски услови за зимски период. На врвот краток одмор од 30-тина минути. Во неделата Буран како и секогаш пофторно ја искачи Меденица и голема благодарност до него од планинарите од другите клубови кои ја реализираа оваа акција во неделата. Акција повеќе од одлична, проследена со одлична дружба.

 

sliki
Реализирани акции