Извештаи за реализирани акции

Селечка планина 15.04.2018

Селечка Планина 15.04.2018

На 15.04.2018 година членовите на ПСК Бистра при МВР-Скопје беа дел дел од Планинарски марш „Томе Темелкоски - Влечкарот“ организиран од Планинарски Клуб-МАМУТИ Прилеп. 20 планинари по идеални временски услови пешачеа по Селечка Планина впивајќи ги нејзините убавини. Втор пат се приклучуваме кон акцијата на пријателите од П.К.Мамути - Прилеп, кои по втор пат го организираат овој марш - „Томе Темелкоски - Влечкачот. На маршот учествуваа повеќе од 400 планинари,и љубители на природните убавини.. Одлична акција, уште подобри домаќини и организатори, на кои бројката на посетители не им претстави проблем да овој марш се одржи беспрекорно.

слики

Реализирани акции