Извештаи за реализирани акции

Пелистер-Галичица-Титов врв-Плат 28-05.05.2018

ПЕЛИСТЕР,-ГАЛИЧИЦА-ТИТОВ ВРВ-ПЛАТ

 
олема турнеја по западна Македонија во која се искачија 4 врва Пелистер(2601 мнв), Магаро (2254 мнв), Титов врв (2747 мнв) и Плат (2398 мнв). Содржински одлична акција, иако помалку и напорна. Покрај пешачењето и искачувањето на врвовите се посетија и доста атрактивни места во Македонија како Битола, Охрид, Св.Наум, Струга, манастирот Калишта, Вевчани, Дебар, Бигорскиот манастир, како и нашата Шар Планина. Што повеќе да се каже, сликите говорат сами за целата акција. дружење на највисоко ниво, по прекрасни временски услови, планинари од Македонија, Србија и Босна. Ваква акција само може да се доживее и да се говори за неа со години. Непофторливо доживување.
 
 

Реализирани акции